torsdag, september 29, 2005

Hot diggity

Nu är jag klar med PM:et. Blev inte alls så stressigt idag som jag trodde. Han med att analysera hela Bull, och fyllnadsskriva de två tidigare böckerna. Jag är imponerad över mig själv. Nu väntar dusch, lite utskrift av material till FS-mötet, packning och busstidsletande.

Göteborg, here i come.

för ungefär en och en halv timme sen stängde jag igen boken för ikväll. Sen dess har jag bestigit det där diskberget som av någon anledning dyker upp här i lägenheten under stressiga tider. Måste vara att det finns två porslinsplattor som möts precis under mitt kök och bildar nya bergsformationer. jag tror på den teorin så slipper jag ta ansvar över min ibland bristande diskiplin.

Imorrn ska jag få ur mig en sida om Hendly Bull. Svårt att använda traditionella analysramar på den boken. Han har ju utelämnat allt annat utom sina egna diskussioner och bevisen för hans tes. Rätt ohederlig vetenskap if you ask me! Men jag ska nog inte vara så rättfram i PM:et.

Imorrn är det väckarklocka och effektivitet som gäller. Tåget går vid 14-tiden. Då ska det vara klart och betalt som de säger i Mammas nya kille. Du har väl lyssnat på P3 på lördagar kl 16-18 som jag sa? Inte? Lugnt, det finns på webben också såklart.

onsdag, september 28, 2005

PM-rapport

Jag har inte tid att blogga så mycket. Jag skriver ett PM och förbereder FS-mötet i helgen. Men en kort rapport nu iaf.

Jag har svårt att skriva institution så att det blir rättstavat. Att då skriva PM om Putnam är svårt då jag 2-3 gånger i varje stycke måste svänga mig med begrepp som "nyinstitutionalism", "institutionell effektivitet" och just "institutioner". Eller, mitt huvud vet hur det stavas, men fingrarna vill gärna byta plats på det andra i:et och u:et. Jobbigt. Extra jobbigt eftersom rättstavningskontrollen inte triggar på "instutionionalism" osv. Den förstår inte att det är "institutionalism" jag menar. Det är nog det enda ordet jag verkligen stavar fel på, alltså felstavning som inte är slinta-på-tangentbordet.


Och då kan du tänka dig hur svårt det var att skriva det här inlägget. Men jag tror att jag fick allting rätt.

måndag, september 26, 2005

Hajen 2?

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,704582,00.html
Delfinerna protesterar, delfinerna har fått nog.

Det finns mycket roligt att hämta i det här. Det roligaste är nog att ett av de få oskuldfulla djuren i naturen börjar bli livsfarliga. Skräckfilmsstyle. Hunder och björnar är ju klassiska kramdjur, men de kan ju vara livsfarliga och man ska inte närma sig dem hur som helst. Kamphunder är farliga, Björnar likaså. Dlfiner är bara söta och intelligenta. New age-medelklassarna har adopterat dem och spelar delfinljud i vardagsrummet när de viker schalar.

Och så slår de tillbaka. Ett trettiotal mordiska delfiner gör upp med bilden av att vara lekande smartingar och blir mordiska monster. Beväpnade är de tydligen också. Med vad? Harpuner? Torpeder? Har de måhända kärnvapenspetar istället för flask- och trubbnosar? Giftpilar säger källorna. Men kan vi vara riktigt säkra på det?

Måste vi omvärdera hela idén om delfiner som havets schyssta kompis, som räddar personer i nöd nu?

Och den viktigaste frågan är nog denna? Kan vi behandla naturen som vi vill, utan att det smakar surt efter?

söndag, september 25, 2005

Sköna söndag

Nu är ommöbleringen klar. Igår pizzamutade jag Emil och fick honom att hjälpa till att bära ner en lite onödig garderob till källaren så att jag fick lite mer utrymme att möblera som jag vill. Nu kunde jag inte det, men det blev bra ändå.

Idag har jag gjort resten. Det tråkiga. Städa. Usch. Men nu är jag klar. Så gott som. Msåte hitta ett ställe att lägga ett hemsytt gorillaluddigt gitarrbandsöverdrag. Med röd glansig baksida. Sjukt jobbigt att sy vill jag minnas.

Har bäddat rent till mina favoritlakan också. Nu ska jag duscha och krypa ner i dem. Imorrn vankas det PM-skrivning. Tillbaka till Bull med andra ord. Ingen nöjesresa.

Kloning beta

De första testerna av mitt kloningsprogram har slagit väl ut. Ikväll har jag tvättat samtidigt som jag var på fest hos Jörgen. 33 fyller han. Efter det fortsatte jag att tvätta, och gick på fest hos Jenny och Guus. Och postade kongressprotokollet.
Jag kanske skulle hitta en till klon som kan arbeta heltid? Fast den får gärna vara frikopplad från allt utom mitt bankkonto.

lördag, september 24, 2005

Jag kanske borde börja titta på Vita huset. Eller köpa en box iaf.

PRESIDENT BARTLET: Good. I like your show. I like how you call homosexuality an abomination.
DR. JENNA JACOBS: I don't say homosexuality is an abomination, Mr. President. The Bible does.
PRESIDENT BARTLET: Yes it does. Leviticus.
DR. JENNA JACOBS: 18:22.
PRESIDENT BARTLET: Chapter and verse. I wanted to ask you a couple of questions while I have you here. I'm interested in selling my youngest daughter into slavery as sanctioned in Exodus 21:7. She's a Georgetown sophomore, speaks fluent Italian, always cleared the table when it was her turn. What would a good price for her be?
While thinking about that, can I ask another? My Chief of Staff Leo McGarry insists on working on the Sabbath. Exodus 35:2 clearly says he should be put to death. Am I morally obligated to kill him myself or is it okay to call the police?
Here's one that's really important because we've got a lot of sports fans in this town: touching the skin of a dead pig makes one unclean. Leviticus 11:7. If they promise to wear gloves, can the Washington Redskins still play football? Can Notre Dame? Can West Point? Does the whole town really have to be together to stone my brother John for planting different crops side by side?
Can I burn my mother in a small family gathering for wearing garments made from two different threads? Think about those questions, would you? One last thing: while you may be mistaking this for your monthly meeting of the Ignorant Tight-Ass Club, in this building, when the President stands, nobody sits.

Step right up

Tänkte skriva en mer klassisk skotext som these boots are made for walking i rubriken. Och sen referera till Mandys blogg. Vi gillar ju Nancy Sinatra båda två. Men nu gör jag inte det. Jag är lite minder obvious och tar den här gamla Tom Waits-raden. Från Swordfishtrombones. Bra platta, inte den mest lättillgängliga kanske. Men inte heller hans skummaste inspelning. Den är när jag tänker efter rätt lättlyssnat, i jämförelse med mycket annat han gjort. Dessutom är den mer konsumtionsrelaterad än Nancy klassiker.

Ja, alltså. Jag har köpt nya skor. Ett par Clark originals. Ljusbruna. Ojoj, så snygga. Eller som Pontus sa. Är de coola nog åt Otis, är de coola nog åt mig.

Word, är det enda jag kan tillägga.

fredag, september 23, 2005

WTMD

Vad är egentligen dealen med att komma försent? Det är faktiskt inte jättesvårt att kolla på klockan och planera åtminstonde den närmsta tiden. Jag umgås ju med vuxna människor som har både körkort och i många fall en bokhylla full med kurslitteratur. Och en klocka eller en mobiltelefon, med klocka i. Med andra ord kan man hantera komplexa tankar utan problem.

Jag erkänner att jag är rätt beroende av att tider hålls. Om man ska hitta på något en viss tidpunkt planerar jag att göra vissa saker så att jag hinner göra mig klar i tid. Både för min skull och för andras. Jag har en hel del att göra emellanåt, och att jag ska slösa bort andra personers tid genom att komma försent är... Ja, det gör jag bara inte, om jag har rimlig möjlighet att styra. Det är så respektlöst att slösa med andra människors tid att jag skäms ögonen ur mig om jag blir bara lite sen. Men det där är tydligen inte en universell egenskap. Hur tänker man egentligen när man helt utan att blinka kan bli genomgående sen. Trots att man inte gjorde något speciellt innan. Hisnande.

Saker att göra

Saker att göra istället för att blogga
Eller saker jag gjort istället för att blogga snarare.
Läst ut the anarchial society. Fick ut lite av boken, till slut.
Bokat biljetter till mig och andra i utskottet
Lagat lasagne. Blev bra och den kokade inte över.
Funderat över en massa UNF-saker
Klippt mig, för bövelen. Höll på att glömma det. Tråkig frisör, snygg frisyr.
Väckt Emil, och krävt kaffe.
Bjudit Emil på tufvan
Spelat Karamm med, just det, Emil.
Läst FS-bilagorna.
Pratat med Mandy.
Researchat misshandelsstatistik åt N som är på högdjurskonferens.
Löst DN:s sudoku. De borde inte var så lätta.
Pratat med Pappa i telefon.
Justerat Kongressprotokoll.
Druckit ett par koppar välvärmd espresso.
Det verkar som jag håller min prio om Skolan, UNF och bloggen bra. Skönt.

Dags att sova. Gäller dig med Mandy.

onsdag, september 21, 2005

Onsdag

Ligger i sängen. Mitt trådlösa nätverk funkar bra. Tack för hjälpen Jörgen.

Igår var det en hel del att göra. Försöker traggla mig igenom The anarchial society. Inte helt lätt. Boken är tråkig och skriven på ett sätt som gör att det tar låååång tid att läsa. Har ett beting på 80 sidor om dagen. Har klarat av hälften. Sjukt opepp ämne dessutom. Internationella relationer. Jag gäspar käkarna ur led.

Nä, idag får det bli ändring på moralen. Ska läsa dubbelt beting.

Igår ja. Emil och jag var världens mest tafatta biltjuvar, men till slut lyckades vi (jaja Emil då) bryta upp låsmekanismen med en skruvmejsel. Hela låssystemet var skevt sen krocken. Pinnen som låset sluter kringen var rejält dented. Blir verkstad för det där.

Hade möte med alkoholpoltiska gruppen i stan också, ett bra och kort möte. Effektivt. Jag gillar det. Remissade Tingsryds kommuns alkoholpolitiska program. I huvudsak lysande. Gav lite input och tankar om implementeringsstrategi. Det var så bra skrivet att det riskerar att bli en hyllvärmare.

Lyckades missa kommissionen för andra gången i rad. Inte bra. Får ladda ner.

Nä. Nu har jag morgonslackat tillräckligt. Frukost och Bull nu.

måndag, september 19, 2005

Hot space

Jag skulle behöva ett webotell som uppfyller samtliga krav. Har du tips eller rentav utrymme själv (hosthost, Anton och Mathias)? Hör av dig.

* Gratis
* Enkelt att lägga upp filer (ftp eller web)
* Möjligt att direktlänka bilder till andra platser, typ dusten.

Jag har testat några stora och små hotell, men jag är inte nöjd. Det som strular är att jag inte kan direktlänka bilderna.

lördag, september 17, 2005

Stockholm

Stockholm stad i världen
Stockholm, stockholm - härlig stad.

Eller ja. Jag har haft en kalasbra dag. Ett litet missöde imorse bara. Lyckades bomma mötestiden med minus en timme. Var på centralen kl 8. Kl 9 var det sagt. Roade mig med att leta tänkbara mötesspot och dricka en dubbel espresso med sällskap av SvD.
Sen var det utskottspremiär för kommunikation. Vi kom överens bra. Träffades hemma hos Leo eftersom min dator lyckades bli baklåst i Emils bagagelucka. I vild panik lyckades vi få ut min övernattningsväska, med datorn och Niklas födelsedagspresent blev kvar. Suck. Det var den resans förhoppningsvis enda incident. Har bestämt att alla mina reseincidenter ska noa loggföras. Eller bloggföras snarare.

Gick en sväng på stan och letade efter en billig trådlös router, men blev utan. Niklas köte däremot ett par jeans. Jag modellade mest min jacka.

Åt mat med La familia hos Niklas. Jag lagade en god färskpasta efter Jamie Olivers recept. Alltid lika gott. Efterätt på ett fantastiskt glasställe vid S:t eriksplan och sen till arlanda med mom+sis.

bro+pop och jag åkte och bowlade. Jag blev totalsämst, men vad gör väl det när vi hade det så trevligt. Vi måste göra sånt mer, vi tre. Pappa fick i egenskap av segrare ta notan på maten sen. Inte mer än rätt!

Skulle vilja lägga upp bilder här. Men blåtandssynkningen är lite instabil. Illa. Får bli när jag kommer hem.

Imorrn är det JTCC-final. Jag har fått med mig bro+pop ner, så jag ska försöka klona mig själv emellanåt. Lite jobbigt med dubbelroller sådär. Men hey! Lätt klart värt det!

fredag, september 16, 2005

JAJAJAJA

David Sandström Overdrive och Frida Hyvönen kommer till Växjö den 12 oktober. Jag hoppas på Palladium, men det lär bli deluxen. Inte illa det heller.

torsdag, september 15, 2005

hemma

Hemma, som jag tidigare skrivit. Har lyssnat på Dylans bootlegsexa på cd och nyköpa highway 61 revisted på vinyl. Bra farbror det där. Bootlegliven är riktigt riktigt bra. Han var en stor entertainer en gång i tiden. På en skiva säger han mer mellan låtarna än vad han gör på en medelstor Europaturné nu för tiden.

Har internlobbat fram att vi ska ta jämställdhetsarbetet på allvar i UNF.

Imorrn åker jag iväg igen. Ska till Stockholm och ha utskottsmöte, lämna tyg, hänga med Niklas och Pappa och åka till Mantorp för JTCC-finalen. Späckad helg. Ska nog hinna blogga också.

hänga med Niklas och pappa blir extrakul. Vi gör inte så mycket sånt vi tre. Pappa skulle upp till Stockholm så vi hittar på nått på lördag kväll.

Fler och fler hakar på bloggtrenden. Både den högsta tjänstemannen och den högste poltiska ansvarige har blogg numer. Kolla in Lisas och Roberts liv vettja.

Egentligen tycker jag att alla i FS ska blogga. Komma närmre medlemmarna. Alla borde blogga förresten. Här är en top-of-the-head-lista på personers bloggar jag skulle älska att läsa

  • Bob Dylan ( Hur roligt vore inte det? I samma uppriktiga (?) stil som i Memoarerna. Jag skulle döpa den till Zimmerman Zkriver, men han skriver ju inte på svenska)
  • The person currently known as "N" (Så jag äntligen kan läsa hennes dagbok, om än i annan form.)
  • Natalia Kazmierska (V-E-R-K-L-I-G-E-N)
  • Åsa Hagelstedt (fatta vilka scoop)
  • En riktigt aktiv rättshaverist (jag måste få ha roligt också)

Sen tycker jag att kommissionen borde ha en fiktiv blogg.

Desolation row - lyssna på den!

onsdag, september 14, 2005

Östersund

Jag åkte ju till Östersund i rödaste rasket. Idag kom jag hem. Det gick sådär att ta sig hem faktiskt. Blev påkörda bakifrån av en kille som inte höll avståndet. Illa. Men det gick bra med alla. Lite plåtskador på Emils bil bara. Ska kolla nacken imorrn. Så här bra var livet i Östersund iaf. Jag, Anna och Kickan och en trilljard hundar. Bra beskrivning av helgen. Mycket roligt !

tisdag, september 13, 2005

Östersund

Nejnej. Jag har inte dött eller nått. Jag lever i allra högsta grad. I fredags natt bestämde jag mig bara för att åka upp till Östersund, eller Södra Söre närmare bestämt. Åkte tidig lördagmorgon. Har hängt på expen, med Annaåkickan, i västjämtland, med Ida och på andra ställen.

Imorrn åker jag hem igen. Då ska jag lägga upp en massa bilder härifrån. stay tuned.

fredag, september 09, 2005

DN

DN är lite sena med nyheten. De säger här vad jag vetat ett tag. Det blir ingen sänkning av spritskatten. Inte för att samarbetspartierna vill ha det som hävstång och få igenom andra frågor. Utan helt enkelt för att det inte behövs.

torsdag, september 08, 2005

Premiär

En liten i alla fall. Bloggar för första gången från laptopen jag får låna under min tid som förbundsstyrelsesekreterare. Det mesta har gått bra. Har installerat program jag behöver och gjort lite updates med microsoft. Det var när jag skulle blåtandssynka mot telefonen allt började gå riktigt illa. Först dubblades alla kontakter och lade sig lite hur de ville. Sen förvann en massa telefonnummer. Micke fick styra upp allt, så nu funkar allt som det ska. Lite omständligt att synka bara. Borde finnas nått sätt att ta bort en mängd handgrepp. Typ som ett makro. Vet du hur man gör? Hör av dig!

onsdag, september 07, 2005

Ny jacka!

Skulle bara in till stan och vara lite social och äntligen köpa den där almanackan jag gnällt om. Kom hem med en ny jacka! En varm och snygg jacka från JC. Glimrande snygg är den. A-skuren ullrock med klara popstjärnevibbar. Fick nalla lite på ommöbleringspengarna till förmån för stilpjäsen. Bilden gör den inte helt rättvis, men jag hoppas att det blir lite kallare snart så jag kan använda den!

Provade en liknande, fast lite snyggare från Filippa K också. 2800 för den. Den här var mycket mycket billigare. Får bli sånt när jag börjar jobba!

Nu börjar fotbollen!

Och jag måste ha en frisyr som matchar jackan. Mandy får tipsa om nått.


Såhär, precis såhär, ser jag ut när jag haft tre timmars föreläsning om Putnams - Making democracy work. På förhand roligare än A/V. Rätt givet egentligen. Känns både relevantare och positivare. Men jag har inte fått boken än. Akademibokhandeln har strulat med beställningen. Inte kul.

Det du ser i bakgrunden är bygget av det nya, stora och fina biblioteket som kommer att stå klart när jag lämnar in min D-uppsats. Otimat!

Inser att jag måste klippa mig! Jag ska byta taktik och inte ta med Kaizerbilden och säga att såhär snygg vill jag bli och istället säga att jag vill bli snygg, lättskött och se smart ut. Det vill säga absolut inte som en sportjournalist.

tisdag, september 06, 2005

Besök

Såg här såg det ut förut. Maria och Emil dök upp och fikade. Trevligt indeed. Vi lyssnade på Lekman och tidigare bloggkända Björn Olsson. Sen började kommissionen. Bra avsnitt nu också. Även fast rollerna inte känns helt äkta och dialogen lite animerad emellanåt fängslar temat och berättelsen så mycket att det överväger. Sen är det ju så att som statsstuderande och politiskt arbetande är tycker jag att det är oerhört intressant att få tillgång till maktens bakre rum. Även fast det är fiktion.

Annars har jag varit duktig idag. varit i kontakt med både privata och offentliga försäkringsorganisationer, bestigit ett diskberg och allmänstädat.

Förresten är bilden tagen med min nya telefon. Kommer nog att dyka upp mer bilder på bloggen hädanefter.

Idag

Är DN extra intressant och jag har verkligen inte mycket för mig. Skönt. Tänkte möblera om. Men jag strutsar det med ursäkten att jag måste fixa lite saker från IKEA och städa i förrådet innan. Dessutom är det ju kommissionen ikväll.

måndag, september 05, 2005

Free at last

Nädå. Men det är en bra låt. Anthony & the Johnsons. Och fri? Kanske. Jag har inte the civic culture hängande över mig. Inte bokan iaf. Seminariet gick löjligt bra. Var väldigt bra förberedd med en god läsning av boken och bra koll på frågorna. Hade lite reservfrågor att ta upp ifall allt skulle tas av annat. Gud så löjligt bra jag är.


Boken då? Jag är inte alls överens med författarna om hur ett samhälle ska vara uppbyggt. Den är väldigt etnocentrerad och patriarkal. En poltitisk personär nästan per definiton en man i boken. Tröttsamt. Och det hjälper faktiskt inte att läraren tycker att det är ok eftersom den skrevs på sextiotalet. Som om maktbalansen var annorlunda. Som om det inte fanns en feministisk rörelse. Och precis som om de demokratiska idealen var annorlunda då. Jag gäspar käkarna ur led. Dahls demokratin och dess antagonister är ju samtida, men betydligt mer hoppfull. Dessutom är The civic culture väldigt enkel att kritisera ur ett vetenskapsmetodiskt sätt också. Jag vill ju bara läsa god normativ statsvetenskap. Eller uppenbart ond. God/ond? Binär? Jag? Du skojar! Och boken ska vara en klassiker dessutom. Den är lite för daterad för det tycker jag nog. Förtjänsterna som lyfts fram är relevanta i ett historiskt perspektiv. Inte aktuellt.


Har ägnat kvällen åt att äta glass, titta på simps och ligga i sängen. Inte illa alls. Det är jag värd!

lördag, september 03, 2005

Dagens bästa nyhet

Är att Klungan från Umeå har fått ett radioprogram som går på lördagar kl 16-18. Dvs i skrivades stund. "Mammas nya kille" heter programmet. Rolig dekonstruktion av mansrollen. Som Ställd av Faludi. Fast roligt. Läs boken också, latmask!

fredag, september 02, 2005

Telefonen

Nyss ringde expert och sa att de har min telefon i butiken. Skulle inte komma föränn på tisdag egentligen. Men tror du jag gnäller?

torsdag, september 01, 2005

Mandy says

Att jag borde blogga. Hon har, som oftast, rätt.
Livet är rätt bra. Vaknar kl 9 och läser boken the civic culture av Almond /Verba. Rätt kul. Clashar rätt rejält med Dahls teorier. Eller. Dahl är normativ och A&V empiriker. Och Dahl mer makro. Fast de normativa uttalandena A&V gör clashar rätt rejält. Om A&V fick rätt om Dahls teorier vore samhällena allt annat än stabila.

Jaja. Jag ska inte tråka ut nån annan än en väldigt begränsad läsekrets av den redan väldigt begränsade krets som läser bloggen. Men just nu är mitt liv väldigt mycket Moderna statsvetenskapliga klassiker.

Jag fick min cdon idag också. 2 Solomon Burke slog jag till med, och ltie Steve Forbert och Otis Redding. Näst senaste Solomon Burke och Forbert-samlingen var hundraprocentiga. Minst.

Imorrn ska jag köpa almanacka! Det ska bli kul.