måndag, oktober 31, 2005

Blogga lite kanske

Det är ju lite jobbigt om man tycker att ens bloggande skall vara ett enda crescendo. Nu gör jag inte det utan blandar lite. I det här inlägget: Pizzareceptet. Jag bjöd Emil och N på typ den här i helgen.

1/4 paket jäst
1 msk honung
1/2 tsk salt
2 dl ljummet vatten
2 msk mjölk
2 msk god olivolja
5 dl vetemjöl

rör ut salt, honung och jäst i lite vatten, häll i resten av vätskan och rör i mjölet. Arbeta ordentligt med degkrokarna. Jäs i 40 min, minst!

under tiden gör du tomatsåsen
Hacka en lök, svetta den i olja. Häll i en burk krossade tomater och ett par-tre matskedar tomatpure, krydda med en tsk socker, en tsk salt, peppra och krydda med oregano och vitlök efter behov och behag. Koka i tio minuter utan lock, eller tills du fått en lagom tjock röra.

Sätt på ugnen, 225 grader

Dela degen i två delar. Kavla ut. Toppa. Det här hade jag:
Buffelmozarella (lite fastare och stingigare än kovarianten)
Färska champinioner
Röd Paprika
God Sparris

Grädda i 10-12 min
Gottigott.

torsdag, oktober 27, 2005

Torsdag

Om några år, när en av mina vänner fyllt 28 och blivit vis på ett sätt som vanliga åttiotalister inte kan föreställa sig, kommer hon vakna en dag, utvilad och lugn i kroppen. Solen lyser in genom fönstret och hon kommer på sig själv med att tänka "Livet är ju rätt fint ändå". Sen städar hon hela lägenheten, oavbrutet nynnande på en Whitestripeslåt, säljer alla sina skivor och filmer och med hjälp av alla tusenlappar köper hon en liten villa på cykelavstånd från stan. Där blir hon genast kompis med grannarna, som även de visar sig ha en nostalgisk syn på tider som flytt. Spelkvällar och tebjudningar blir vardag och huset fylls av varma själar som bara vill njuta av livet. I bakgrunden går Bo Kaspers Orkesters "Det smartaste jag gjort". Hon börjar intressera sig för växter, eftersom växter faktiskt också är något vackert, något levande. Hans trädgård blir prisbelönt i juninumret av "Min trädgård" och hon börjar resa landet runt och föreläsa om hur plantorna tog henne ur krisen. "Den där dagen då jag insåg hur jag saknade min barndoms eklöv, det var den dagen jag på allvar blev människa igen" säger hon och publikmassorna applåderar instämmande. Småstadshjälten, som köpte tillbaka sin själ från naturen, blir en galjonsfigur för en ny livsluströrelse som sveper in över landet under tidigt 2010-tal, och hon kommer att leva gott på föreläsande, böcker och sång de resterande femtiotalet år av livet.


Andreas däremot. Han gick ner sig och trillade igenom det välfärdsnät han studerat i fem år av sitt liv eftersom han inte skrev sin hemtenta utan bloggade istället.

Hemtenta

I förmiddags fick jag ut hemtentan. I syfte att på bästa sätt lösa frågorna har jag idag gjort det här:
Lyssnat på Christian Kjellvander
Druckit kaffe hos Emil
Pratat med pappa
Funderat på om jag ska hem i helgen
Köpt födelsedagspresent till Pappa.
Bestämt mig att jag inte ska hem i helgen
Bjudit in N att hälsa på i helgen
Tittat på simps
Bjudit Emil på espresso
Gjort en form till justerarskivorna
Pratat med Mikael
Surfat uppsatsämne
Fyllt i traktamentesblankett
Pannkaka
Insett att hemtentan ligger kvar i väskan.

tisdag, oktober 25, 2005

Helene

Har Helene skaffat sig ett liv, som det så larvigt heter, och därmed inte har tid att blogga? Även fast jag tror att mer liv ger mer blogg så har hon slutat blogga. Eller är det internet eller norrlandsturné som satt käppar i hjulet måhända. Hur som helst är det en bra blogg som ofta uppdateras ofta, men nu är det paus. Frustrerande.

Stor humor

Ge Jan Emanuel det största humorpriset som finns för uttalandet om att det är för mycket personfixering i politiken.

Vinsten skulle ju kunna vara en spegel. Eller ett snabbgenomgång av hans politiska strategi.

Tisdag

Idag är en bra dag. Som började redan igår. Fick oerhört mycket energi av squashen som jag omsatt i positiva grejer. Lagat god mat, gjort väldigt bra ifrån mig på ett seminarium, städat kylen och köpt biljett till Christian Kjellvanders spelning på deluxen den 17 november. Sveriges bästa ställe. Ska blogga om det nångång.

Ikväll är det kommissionen och nu sjunger Dylan att det är ok mamma, jag bara blöder, så det är snart dags att byta skiva.

måndag, oktober 24, 2005

Squash

Jag överlevde.

Saker jag måste förbättra
Grundslagen
Positioneringen
Alla andra slag
Sluta titta efter bollen när jag slagit den.

Saker jag är nöjd med
Min slicade backhand.

Hejdå bloggen

Och resten av världen också.

Du får se om vi syns igen.

Jag har bokat upp mig på en squashtid igen. Ett halvår sen sist. Det som är så roligt, att jag inte gjort det mer. Men vi får se om jag överlever passet. Dålig grundträning och överpepp är ju aldrig en bra kombination för att orka hela vägen.

Jag rapporterar om jag kommer hem, finns det inte ett inlägg här senast kl 22 kan du se dig om efter en ny vän/sekreterare/musikpolis/bloggare/etc.

Räfst och rättarting

I torsdags när jag kom till Tollare blev jag ytterst märkligt bemött.

"Har inte vi utbildat dig klart än?" var frågan. Inte sagt på ett otrevligt sätt, utan lite lösjabbande hälsningsfras. Men ska den frågan verkligen finnas i en folkhögskoleanställds huvud? Och så långt fram. Otroligt märkligt. Folkhögskolan som gärna slår sig för bröstet och hävdar det livslånga lärandet.

söndag, oktober 23, 2005

Lösläsblogg

Jag kom hem safe and sound för en dryg timme sen. Hade det trevligt hemma. Idag var det bästa när jag, mamma och pappa ömsom sjöng och ömsom nynnade till the night they drove old dixie down, i The Bands orginalversion såklart, samtidigt som jag gjorde skuggepajen, i äppelvariant.

Tåget hem ägnades först åt att sova till Norrköping och sen läsa lite kurslitteratur och avsluta med ett försök på en "djävulsk" (sic) sudoku och kom på mig själv med att formulera ett tal till min kommande examiationsfest. Om ett par år typ. Jäjä. Fick lite annat tänkt också. Lite protokollsstrategi.

lördag, oktober 22, 2005

Livin´ in the edge

Idag har jag varit i Eskilstuna, familjebio. Vi såg Cinderella man och vi gillade den alla. Lite skrälligt ljud för alla och för mycket boxning för andra. Parkerade några tiotals meter från ån. Den å där man idag hittat några virusdöda änder. Det kanske det som är den här resans "konstiga grej", jfr gudrunstormar, flygplansfel, förseningar etc. Isåfall känner jag mig säker. Pratade lite med pappa om det där innan. Han är övertygad om att det dör fler personer av att få fåglar i huvudet varje år än som dött av den där influensan. Kanke inte helt sant, men väl en poäng.

torsdag, oktober 20, 2005

Smygbloggar igen

Jag är ju inte bara i Stockholm av sociala skäl. Jag har förmånen att gå Europakursen på gamla härliga Tollare. Just nu går vi igenom hur first class funkar. Jag är rätt hemma på det om man säger, så jag passar på att blogga. Vad jag har att blogga om kan du säkert fråga? Det vet jag inte. Men maten här är god och Paul är den Europeiska historien nerkokad till en person.

onsdag, oktober 19, 2005

Stockholm

Reseincident: 0
Lyckades to mig hela vägen till Stockholm utan att bli det minsta försenad. Sånt är så roligt. Hälsar på brorsan och förärat honom med en födelsedagspresent. Sisådär ett kvartal försenat. Arbetsvecka och trafikolycka med tillhörande väskinlåsning har satt käppar i hjulen.

Anyway, jag bjöd på hemsushi och vi hade det mycket trevligt.

Min tur nu

Så är det min tur att sjunga SJs gratisinternets gospel. Jag gillar det, även fast det är lite väl oprivat för att jag ska känna mig hekt bekväm. Å andra sidan blir det mindre slösurf och mer jobbsurf, så det kanske är bra. Och för dig som läst mitt lamt-laptopslivsinlägg inser ju snart att jag borde bo på tåget om jag ville få mer gjort på kortare tid.

Å andra sidan borde jag läsa min EU-bok jag har valt till EU-kursen istället. Så jag får se hur länge jag stannar online.

tisdag, oktober 18, 2005

Kommissionen

Gotta love it.

Efter ett bladdrigt och segt avsnitt blev det en riktig nagelbitare. Heja Sigvard. Så ska jag bli som gubbe. En mysfarbrorspalme.

måndag, oktober 17, 2005

Vetandet vs. Kunskapen

Helene skrev nått för inte så länge sen. Om det där med kunskap. Ju mer man vet desto mindre tvärsäker är man. Minns inte om det var i hennes, Roberts eller Eriks bloggar. men nånstans är det. Hittar det inte nu bara. Jag håller såklart med. Det är ju inte direkt någon nyhet det där. Eller kanske ens ett särskilt intressant fenomen. Old news liksom. Men likaväl irriterande emellanåt.

Men det gör att det blir lite tråkigt att läsa statsvetenskap (eller politologi då, sabla självhävdelsebehovsuniversitet). Jag kan ju inte vara lika härligt tvärsäker i politiska frågor längre. Jag kan väga in flera perspektiv och tänka flera led, pros and cons. Visserligen leder det jag trodde så stenhårt på till samma saker fortfarande, men jag ser fler perspektiv. Den starka staten ger visserligen mycket gott, bland annat en bra omfördelning genom skatter och bidrag, men det blir väldigt svårt med en stark stat när vi blir så olika i samhället. Staten är stel och inflexibel, och dyr med alla transaktionskostnader. Det var lättare förr när välfärdsstaten byggde (på?) den nationella identiteten. Å tredje sidan ger det vi har nu med en typ av nätverksstat svårigheter med ansvarsuträvandet. Dessutom ger det nya förvaltningstänkandet stora transfereringskostnader när man styr på outputsidan istället för policyutformningen. Man försöker styra med måluppställningar och utvärderingar. Det är också väldigt dyrt och krångligt. Och vem är ansvarig?

Hursomhelst, tillbaka till ämnet

Det blir så att säga mer vetenskaplig ideologi än politisk dito i min personliga politik. Var nu den vattendelaren nu går, men ändå. Det går ju att skönja skillnader. Förmodligen faller bitarna på plats igen om några år och jag kan fortfarande vara lika tvärsäker på min sak. Men jag argumenterar garanterat bättre då.

ECTS - skrytbloggen

Jajemän. Lyckades dra till med ett VG på modern classics of political science-kursen. Ett B enligt ECTS-skalan. Visserligen ett relativt svagt B, men icke desto mindre ett B. Fick den för mina djupa kunskaper generellt i statsvetenskap, djup insikt i den berörda litteraturen och många egna infallsvinklar. Dock saknades lite problematisering och fördjupning på sina ställen. Får väl återkomma om det då.

Det här ska firas!

söndag, oktober 16, 2005

Salt n´ pepa

Aftonbladet är förmodligen medvetet roliga i valet av att publicera det här läsarbrevet. Läge för mer salt och peppar kanske? Eller en schysst marinad? Fast det smakar ju förmodligen som kyckling ändå.

Hurra oss!

Hurra så bra vi är! Dagens feta ölköp fick stor och bra publicitet i både rapport och nyheterna. Två tv-team hängde med i Stockholm när vi återigen bevisade att handeln är fruktansvärt ointresserade av att hålla några åldersgränser.

I´m five years ahead of my time

Sofi Fahrman på aftonbladet hyllar helt rätt vegamössan. Hon går loss på Harold Pinters vegamössa han hade när nobelpriset tillkännagavs. men hon har ju bara ett fel i artikeln. Gjorde lite dålig reseach. När hon hävdar att det är Burberry som gjorde mössan stor så har hon fel. Givetvis är det ju jag som gjorde den stor. Redan på kongressen i Jönköping 2003 hade jag en mörkbrun vega.

Mandy Lynn

Mandy härjar med jämna mellanrum på mig om Loretta Lynn. Hennes senaste hype är en låt som inte är med på Jack White-samarbetet. Det är en fin duett med telefonrösten. Och vi gillar båda upplägget.

Jag är ju en sorgligt oslipad popstjärna och tänker ibland ut hur jag skulle skriva väldigt bra låtar. Den här låten tänkte jag att jag kunde skriva en fortsättning på. En modern. En stor countrylåt med pedalsteel och bruna voxgitarrer där jag sjunger duett mot ett sms. Kan bli svårt.

Förmodligen sjunger smset bättre än jag.

lördag, oktober 15, 2005

Föreläst

Föreläste för ett gäng UNF-kids imorse. Skönt gäng. Hade alkoholpolitikpasset i UNF:aren. Snackade en dryg timme MMMM, skador, modeller, pengar och paradoxer på UNF:s egen ö i Helgasjön. Rundade av med ett bildspel om alkoholreklam i världen. Berättandet om ölflickorna sjönk verkligen in hos kidsen. Läskigt. Eller, nä. Vidrigt is the word. Fick omedvetet in några Lovisalines också. Att de sitter så djupt och kommer fram när jag minst anar det. Men jag märkte att jag var lite ringrostig framför whiteboardtavlan och publiken. Borde göra sånt mer, det är så roligt!

Fick ro hem alldeles själv också. Kom sisådär 10 meter från bryggan innan jag rodde fast mig på ett grund. Typiskt mig. Lirkade mig så småningom bort och zickzackrodde mig till bryggan och sudokulöste mig hem på bussen. Tänk så förutseende jag var att stoppa min sudokubok i datorväskan på FS-mötet.

fredag, oktober 14, 2005

keepin´ it real

Ibland när jag undrar hur jag borde prata går jag in på Swedias hemsida på umeå universitet. Där finns 100 dialekter samlade, bland annat ärans och hjältarnas dialekt - lännamål. Såhär låter jag, egentligen. Och klickar du på "äldre kvinna" får du höra farmors röst, minsann.

torsdag, oktober 13, 2005

Sådär

Första bilden efter ommöbleringen! Och dessutom har jag fått upp lite saker på hyllorna som åkte upp i helgen . Så här blev det. Inte homestagat och lite dålig fokus på bilden, men jag är nöjd. Oh, jusstdet. Övervåningen är temporär.

And a special note for Helene: Det gäller att ha vänner i samma hus som gladeligen tar fram borrmaskinen när saker ska upp på väggarna. Livet blir MYCKET enklare då...

Barndags igen

Men å andra sidan så kan en dylantolkning i kyrkan (eller? Jo, jag tror nog det, idag) bli oerhört stel. Texten är svåröversatt om den ska passa in i fraseringen, och det är sådär med engelska känns sådär faktiskt. Språk kan vara oerhört exkluderande, engelska går sådär hem hos äldre. Det gäller att hitta en person som kan sjunga den bra också, och en som kan kompa bra. Jag tänker mig en baez-rendering, med ett litet crescendo. Sen gäller det ju att inte vara musikfolkbildare på heltid.

Och framförallt nån att kunna tänka sig att skaffa barn med. Kruxigt.

onsdag, oktober 12, 2005

Barndags

Jajemän, först en cardigan och nu börjar jag planera dopet. Kanske går lite händelserna i förväg, men jag börjar bli lite pappasugen emellanåt. Också sugen? Hör av dig!

Anyway, jag har den perfeka doplåten, vilket perfekt budskap. Och vilken tearjerker på dopet.

Bob Dylan - forever young (neeej, inte Alphaville)
May God bless and keep you always,
May your wishes all come true,
May you always do for others
And let others do for you.
May you build a ladder to the stars
And climb on every rung,

May you stay forever young,
Forever young, forever young,
May you stay forever young.

May you grow up to be righteous,
May you grow up to be true,
May you always know the truth
And see the lights surrounding you.
May you always be courageous,
Stand upright and be strong,

May you stay forever young,
Forever young, forever young,
May you stay forever young.

May your hands always be busy,
May your feet always be swift,
May you have a strong foundation
When the winds of changes shift.
May your heart always be joyful,
May your song always be sung.

tisdag, oktober 11, 2005

Kommissionen

Idag han jag se följande av kommissionen:
-Nu börjar det.
Sen slutade det.

Distriktsstyrelsemötet drog ut på tiden. Fördelningsnyckeltal på rådets utgifter och alla inkomster sen 1998 skulle redas ut...

Sekreterarfunderingar

Eftersom det var länge sen UNF fick fram alla FS-protokoll i tid har jag tänkt lite på hur man kan göra för att åtgärda det. Det stora jobbet med att ta fram rutiner gjorde Björn och administrationskommittén (ett helt fantastiskt namn). Jag tillämpar dem bara. Och gör lite eget. Bland annat har jag tänkt höja justerarstatusen lite, för att uppdraget ska tas på allvar. Det kan man göra på lite olika sätt, bland annat får varje justerare ett brev på mötet, och en liten present. En blandskiva. Oskar fick den här fruktansvärt bra skivan med enbart män som idag är gubbar, men med låtar de skrev när de var unga.

1. Bruce Springsteen - Born to run (4:30)
2. The Band - The night they drove old dixie down (3:33)
3. Bob Dylan - Hurricane (8:32)
4. Paul Simon - Mother and child reunion (3:01)
5. Eddy Giles - Losin' boy (3:16)
6. Otis Redding - (Sittin' On) The dock of the bay (2:45)
7. Tom Waits - Martha (4:30)
8. Van Morrison - Caravan (5:02)
9. Al Green - Aint no sunshine (2:04)
10. Scott Walker - Montague terrace (in blue) (3:31)
11. Jackson Browne - Doctor my eyes (3:12)
12. Eric Clapton - Wonderful tonight (3:42)
13. Neil Young - Alabama (4:02)
14. Solomon Burke - Diamond in your mind (4:24)
15. Steve Forbert - Romeo's tune (3:33)
16. Tom Petty & The Heartbreakers - I won't back down (2:58)

Fler teman är på gång, jag har tankar som sträcker sig nästan till nästa budgetFS.

söndag, oktober 09, 2005

Jag lever

Att inte få mail kan väcka små, mycket små existensiella funderingar. Nu är ordningen återställd och jag har fått kvitto på att jag lever. Therese mailade just och frågade lite om en äskning. Tack. Det är inte fel på vare sig vpn, outlook, internet eller puls.

Mannen på fyren

Jag har inte fått ett enda mail sen i fredags kl 16. Har hela förbundsstyrelsen åkt till färöarna eller är på kamratstödskurs? I torsdags fick jag säkert trettio mail. Visserligen var det sista dagen för äskningar, men ändå. Inte ens ett nyhetsbrev har jag fått. På hela helgen. Otroligt märkligt.

lördag, oktober 08, 2005

Upptagen

Lessen girls and boys. Jag är upptagen. Off the market. Paxad.
Helt vansinnigt kär.

Joan Baez är kvinnan i mitt liv.

Att Bob Dylan är en sån jävel på att skriva låtar att till och med låtar om en omöjlig kärlek till honom blir, i brist på bättre klyschor, det är ju sent, större än livet självt. Livet blir inte större än "Diamonds and rust". Det är en fantastisk låt. Det enorma arrangemanget, Baez röst som ömsom om än subtilt gråter och ömsom ber the original vagaband att ge fan i att ringa och en fantastiskt vacker text.

Och jag inser att det är en inskjuten bisats inne i den inskjutna bisatsen. Men förklara hur jag känner bättre då.

Det enda som smolkar är nog att jag just har helt reservationslöst hyllat konstnärssjälen. Det var verkligen inte meningen. Fast slipper jag leva nära dem så får det vara ok.



Hursomhelst. Efter mosbrickan på sivans blev det dominospel och låtstafett hos Pontus. Han öppnade med just diamonds and rust. Jag blev helt knäckt. Första gången jag hörde den. Inget går att jämföra just ikväll. Vi låtsportade i tre timmar och det blev nästan enbart top-tio-låtar. Jag lyckades med några riktiga dängor. Springsteens Candys room, Sonny Sitt - Stitt´s it och inte minst The Clash- The card cheat. Emil plockade såklart fram bandskäggen och drog hela dixie down och Pontus fick största applåderna med Space cowboy från There´s a riot goin´on. Det är helt klart för få låtar med trippade joddlingar i omlopp.

Nu ska jag försöka sova och drömma om att få gifta mig med Joan Baez 1974.

torsdag, oktober 06, 2005

Vidgat mina vyer

Idag testade jag nått nytt. Träning kallas det visst. Närå. Jag gick på ett basicpass spinning. Hujedemig, min kropp är tydligen i förfall. Så jobbigt det var. Tre varv var det tydligen. Fört två raksträckor på rad. Hur man nu tänkt det. i min värld är två raksträckor i rad en raksträcka. Anyway. Det var två backar sen. slutet på första backen trodde jag att jag skulle falla död ner. Hur mycket man nu kan falla när man är faststpänd. Tog det lite lugnare på raksträckorna sen och drog inte på lika mycket motstånd.

Det blir nog ingen vana, Mother Mary var världens sämsta PR-byrå och hävdade att det tog ett halvår innan man gillar det. Vet inte om jag kan motivera mig till det. Blir nog någon annan form.

Och nej, jag ser INTE fram emot att vakna imorrn.

Lamt laptopliv

Jag är mycket nöjd att jag har fått låna en laptop i sekreteraruppdraget. Det skapar större möjligheter att kunna synka ihop plugglivet med UNF-livet.

Men jag har den ju mest hemma, till vardags. Den stationära har jag igång väldigt sällan. Istället somnar och vaknar jag med laptopen inom armlängds avstånd. Det är rätt gôtt att MSN:a på kvällarna och skönt att kolla mailen på morgonen. Men incitatmentet att komma upp ur sängen snabbt har blivit mindre. Jag ligger och lökar i sängen halva förmiddagen innan jag masar mig upp. Illa. Igår skrev jag äskningar innan frukost. Inte bra. Har man inga naturliga strukturer i vardagen får man skapa det. Och laptopen pajjar det arbetet lite.

Eller så är det bara nyhetens behag. Hoppas på det.

Du kan ta killen ur punken, men du kan inte ta punken ur killen.

Jag är less på att sammanfattsblogga på kvällarna. Därför struntar jag i det ikväll och bloggar i annat format imorrn istället

tisdag, oktober 04, 2005

Ruby tuesday

Idag har det varit sådär spännande roligt och mycket att göra.
Började med en mycket bra föreläsning om förvaltning och demokrati. Många intressanta paralleller jag borde ha haft med i min B-uppsats. Kommer att bli en underbar kurs.

Direkt efter föreläsningen stressgick jag till Weber för att delta i nån regional konferens arrangerad av Alkoholkommittén. Blev eyebollad av några gamla statsföreläsare och hejad på av en sociolog. Kul. Hade planerat att gå på passet om nätverksbyggande. Intressant, men mest för att det var det enda som passade i schemat för dagen. Tyvärr var det en dålig föreläsning, låg nivå och bara sånt jag hört förr.

Sen var det lunch. Tänkte att jag skulle hänga med på konferenslunchen, men eftersom mina två DS-kollegor inte var där gick jag hem och stekte pannkaka, kollade mail och började förbereda budgetäskningar. Ingen svarade i telefon. Frustrerande. Ringde sisådär 10 pers i en nästan lika många ärenden. Uuh.

Trodde att jag hade ett möte på tufvan om att dra igång studiecirklar där. Men inte då. Jag var där ett dygn för tidigt. Gick hem och började skriva äskningar och fick tag i några av personerna. Men inte den viktigaste. NBV-tanten ringde inte upp heller. Lyssnade på Modreaggeboxen också. Bra mycket bättre än rude boy-varianten jag köpte tidigare.

Sen var det äskande för hela slanten. Ärtsoppa till middag och fick tacka nej till häng. Imorrn är det bara en äskning som ska skrivas. Det är kongressbeslut på den redan, så den borde gå igenom.

Lade ner allt arbete (trodde jag) lagom till kommissionen. Jag kan till viss del förstå mina vänner som inte gillar serien, men det handlar om att välja perspektiv. Med perspektivet gratis och praktisk statsvetenskap duger den alldeles utmärkt.


Håffan läser min blogg, det är roligt. Jag borde nog hälsa på henne nästa gång jag är i Stockholm. Så beware!

måndag, oktober 03, 2005

Mer mail

Jag mailde först in mitt paperi torsdags innan jag fick reda på att det var inlämning av utskrivna sidor som gällde. Fick det här svaret av rättande professor:

Tack Andreas!

Trevligt att se att Du är aktiv i UNF. Har själv
varit organiserad sedan gymnasietiden (de flesta åren i
IOGT-NTO).

Har skrivit ut Ditt paper.


Inte illa. Frågan är då. Behöver rörelsen knyta upp honom på något sätt? Freds- och konfliktforskare. Kanske nått för III.

FS-mötet

Igår kom jag hem från FS-mötet. Dock har blogger varit nere för underhåll, så jag har inte kunnat blogga. Får ta igen nu.

Anyway. Mötet var bra. Lite dålig lokal. Avlång. Fanns bara en möjlig möblering, och den underlättade allt annat än till deltagande. Annars så tyckte jag besluten i huvudsak gick i god riktning. Mest nöjd är jag med att KomIn:s bilaga om ny grafisk profil och hemsida gick igenom. Ett bra steg att ha strategi för mer än brevpapperna.

Mail

Falcon har en skön reklam för tillfället. Så bra att jag var tvungen att maila deras marknadschef. Jag hoppas verkligen att han svarar på det här mailet.

Hej!

Jag har under någon vecka surfat väldigt mycket på bland annat aftonbladet.se. Inte så mycket att vara uppdaterad på nyheter som den för mig fantastiska möjligheten att på olika sätt, om än virtuellt, förstöra ölburkar. Det skänker mig på något sätt tillfredsställelse. Många gånger har jag både skjutit på och sprängt era burkar i annonserna. Kan ni spåra det via IP-nummer vore jag tacksam. Jag har nämligen tappat räkningen.

Så vitt jag har förstått det är annonserna en del i en större kampanj där man ska kunna rösta ut en av era två nya starkölsprodukter. Det tycker jag är en utmärkt idé som jag tror att du och jag skulle kunna utveckla vidare. Alla stora idéer måste ju testas i liten skala först, det tycker jag generellt sett är en bra idé. Så vad sägs om att nästa gång ta hela produktsortiment? Jag tror nämligen att det skulle skänka världen ett minst lika stort nöje om ni slutade sälja alkohol som jag har fått när jag har fått skjuta sönder era burkar.