onsdag, november 30, 2005

Iväg igen

Imorrn bär det iväg igen. EU-utbildning. Tollare. Precis som om jag inte hade en uppsats att skriva. Otroligt märkligt. Åker hem direkt efteråt. Borta 36 timmar eller nått. Hinner inte träffa nån, förutom mina kursare. Det är verkligen inte det sämsta. Förut vill jag minnas att jag åkte till Stockholm, hade lite sovmorgon, gjorde mina grejer och hann shoppa lite. Nu, inget sånt alls.

Roligt är att jag ska verkligen resa lätt. Datorväskan med lilla ombytet, mininecessär, lite böcker och laddare. Det räcker.

Jag är bäst.

Japp. VG på DK2. Ansvarsutkrävande i förvaltning. Hurra mig!

tisdag, november 29, 2005

Du vet

Du vet en sån där dag där du vaknar, äter frukost, gör det du ska (om än långsamt), fikar lite kanske, snackar med nån om ditt och datt, jobbar lite, äter lunch (inte jättegott faktiskt), jobbar lite till (ännu långsammare), gör klart och gör annat. Går hem kanske. Eller iaf går från skrivbordet till soffan. Lagar mat (inte jättegott faktiskt), tittar på tv (inte jättekul, eller intressant faktiskt).
Så är den här dagen. Grå. Vaknade pigg och har gråat hela dagen. Inte ens en tur till kåren piggade upp. Demoband spelade. De var faktiskt jättedåliga.

måndag, november 28, 2005

Topplista

Det var ett tag sen jag gjorde en bloggreflektion. Där här gången tänkte jag passa på att göra en topplista på tråkiga bloggämnen. Jag är ju vanligtvis förespråkare för bloggfriheten, men den här listan är undantaget.

1. Pokerbloggar. Vansinnigt tråkigt. Blogga om vadsomhelstannat. Vad lunchrestaurangen serverade för lunch, personen som ringde fel eller en snabb kommentar om konsumreklamen bara du inte bloggar om ditt senaste pokerspelande.

Söndag - jodeladyy.

Och sen blev det ju söndag också. Tog ett förmiddagståg hem och rensade ut en överfull postlåda. Bokbeställning och 5 dagars DN fyller ju en liten postlåda rätt fort. Gick upp till Emil med hans böcker och blev kvar där. Hade föresatt mig att äta godis och titta på tv hela dagen. Men så blev det inte. Istället blev det julskyltning och shopping av halsduk, bakelitfat, saffranskola och julstjärna. Hittade en fin på Indiska. Väl uppsatt blev den lite, hmmm. Ja alltså. Den är i mörkt röd, plyschaktig papp, med sirligt guldmöster och paljetter. En dragning åt klassisk bordell som någon sa. Men den är fin ändå. Fyller ut ett helt fönster.

Hursomhelst. Tillbaka till handlingen. Efter nån timme på stan dök Emil föräldrar upp och bjöd på lyxpizza. Sen blev det glögg, ingen pepparkaka, men väl saffranskola hos Emil. Trevligt. Och extra trevligt när Emil fick för sig att spela Sly & the family stone - space cowboy. Sen gick dryga hälften loss på en framtida möjlighet för joddelfunk. En låt räcker inte. Fler låter måste fram omn en musikstil ska bli stor. 40 minuter höll vi låda om tänkbara möjligheter för den musikstilen. Skrattkramp. Ladda den. Från en av världens bästa skivor, there´s a riot goin´ on.

Helgen

Igår kom jag hem från både ungdomsutbytesutbildning, showmiddag och repskap. Alla tre var bäst, på sina egna vis.

Repskapet är nog det som kräver mest bloggtäckning. Full pott för både min egen och andras insats. Jag och Towe var ambitiösa och tog vårt uppdrag på större allvar än det grundläggande. Att rösta rätt och lobba omval på Nina Svensson i styrelsen. Vi drev igenom ett beslut om att LSU ska bli aktivare i medierna. Visst kan det vara lite knepigt att hitta gemensamma punkter där alla 100-nånting medlemsorganisationer är eniga. Men får man ett tydligt uppdrag av repskapet så kan LSU uttala sig mer, bättre och oftare än tidigare. I samband med medlemssifferskandalen så hade man minsann agerat tyckte man från styrelsen. Lagt ut två uttalanden på hemsidan. Jag vet inte rikigt om jag skulle ge det ett godkänt från ett påverkansperspektiv.

Nu har man iaf ett tydligare uppdrag att uttala sig, särskilt mycket i frågor om vikten av ungas organisering och ett tydligare ungdomsperspektiv i politiken. Jag är mer än nöjd.

Hurra för Towe och Andreas. Hurra.

Jag är dessutom minst lika nöjd över att Nina blev omvald. Det var lite enklare. Hon är ju given där.

Ananrs var det ett kul repskap med bra folk. Erik var kompetent ordförande och det var kul att träffa folk jag tidigare bara hört talas om. Det som slog mig med repskapet är främst att trots att organisationerna skiljer sig enormt mycket åt så är deltagarna otroligt lika. Ungdomsorganisationer fostrar och lockar till sig en viss typ människor.

fredag, november 25, 2005

Stockholm

Hej Bloggen.
Lite snabbt nu bara. Jag har varit på kurs med trevliga deltagare och proffsig ledning på Röda korsets anläggning i Mariefred. Det kommer att bli så bra med EU-arbetet i UNF att det kommer att resas statyer till utskottets ära, runt om i världen. Precis så bra kändes det. Jäklar i huvudet. Föreningsutbyten och volontärstjänter kommer verkligen att utveckla UNF och våra syterorganisationer på ett fantastiskt sätt.

Har precis kommit hem från en middag med show på Mosebacke med Tomas Järvheden. Roligt och bra. Och god mat, även fast jag nog satsade på fel häst. Rätt beroende av att jag hade typ hjortfilé rinnande ur öronen efter kursen. Mycket gott!

Imorrn blir det LSU-repskap. Kommer också att bli bra. Rapporterar om det när jag kommer hem.

Dessutom har jag traderat till mig en The LAst Waltz-box. På vinyl. Den kanske man skulle skriva C-uppsats om. Det finns ju klara naturtillståndsteorier i den iaf.

tisdag, november 22, 2005

Huu.

Imorrn blir det skräckens dag. Redan 05.30 går flygbussen. Ska till Mariefred och gå kurs i ungdomsutbyte. Vi ska bli grymma på att skicka ut medlemmar att arbeta i våra systerorganisationer i Europa och därför ska jag och Hanna ägna tre dagar åt kurs i det. Märkligt att vara i hemkommunen och inte åka hem faktiskt. Ska åka till Stockholm och äta mat och få oss lite underhållning inann jag sover hos Niklas och beger mig till LSU:s repskap på lördagen. Söndag blir tidig hemåkning och uppsatsande. Så ser min helg ut. Mycket roligt. Bara jag överlever den första dagen.

måndag, november 21, 2005

Nobelfesten nästa

Idag har jag provat ut min outfit jag ska ha som inbjuden till nobelmiddagen. Glidit omkring i den både hos Emil och nere i tvättstugan, men framförallt framför datorn och uppsatseriet. Så här blir det:

Vita baggy canvasbyxor, inköpta till UNF:s trettioårsjubileum mellantinget 2000.
Vita dunsockor, välkomstpresent när jag började prenumera på Elle interiör.
Ljusgul t-shirt.
Antracitgrå fleecetröja. Julklapp när jag bodde i Östersund.

Du kan lita på att den här killen är stilig idag!

söndag, november 20, 2005

Snurr

Jag misstänker att jag just blivit utsatt för ett grymt spratt.

lördag, november 19, 2005

Ordspråksargumentet

Ordspråk har en ytterst begränsat argumentationstyngd. En gång pratade jag med en N som såklart höll med mig och vi gjorde en rolig lista. Här kommer valda delar av den, och efter det inläggets huvudsyfte.
Man kan inte lära gamla hundar sitta - Avskaffa komvux.
Bättre en fågel i handen än tio i skogen - Avskaffa allemansrätten.
Sen tog minnet slut. Här komemr iaf huvudpunkten.

Ska man säga A ska man säga B. OCh det vill jag itne göra nu. Jag är löftesbunden till att inte säga vad jag nyss gjort. Men det är otroligt roligt. Resultat kommer att märkas. Du vet bara inte var.

Sköna lördag

1. Sova länge
2. Duscha
3. långfrukost med DN, toppad med en espresso (numera slabbfritt, heja podden)
4. Äntligen ta tag i skrivbordet. Röjde bort gamla skrivaren, bildskärmen, mus, högtalare, irögat, tangentbord och jättemycket damm. Hurra för en riktig arbetsplats igen.

fredag, november 18, 2005

Choklaaad!

Robert är för söt. Han vet precis vad som går hem. Efter ett energikrävande budgetmöte en hel helg skickar han en strut årechoklad och ett kort om hur tryggt det är att ha mig som sekreterare. Jag antar att alla i styrelsen fick liknande. Gullunge! Jag är ju en sucker för årepraliner. Tog precis en god pralin till en kopp espresso och blev genast full av energi.

torsdag, november 17, 2005

Justerarskivan

Salam fick äran att vara justerare för Novembermötet. Ett uppdrag som är lite annorlunda från det vanlig uppdraget, eftersom protokollen är lite annorlunda upplagt. Iaf så fick hon en skiva med de här låtarna. Tanken är att det ska vara låtar på svenska av svenska artister som blixbelyser Sverige. Sen ska låtarna vara bra också, och det lyckades jag med. I huvudsak. Så without further ado, här är listan:

  • Björn Olsson Smögen
  • Monica Zetterlund Visa från Utanmyra
  • Håkan Hellström Mitt gullbergs kaj paradis
  • [ingenting] Rehabilitering
  • Alf Kunde vart jag
  • Tomas Andersson Wij Blues från Sverige
  • Bob Hund Helgen v. 48
  • Ebba Grön Folk bits
  • Wilmer X Jag är bara lycklig när jag dricker
  • Laleh Bostadsansökan
  • Ulf Lundell Herrarna
  • Vapnet Ge dom våld
  • Peps Persson Hög standard
  • Franke Aldrig förstå
  • Peter Lemarc Vägen
  • Timbuktu Pendelparanoia
  • Kent Sverige

Schema

Imorse tänkte jag:
Idag ska jag:
Granska 11 låneböcker och 3-4 egna böcker till C-uppsatsen.
Lyssna på Mink DeVille och Christian Kjellvander
Köpa present
Prata med Robert om några grejer
Gå på födelsedagsfika hos Guusan
Se Christian Kjellvander på Deluxen.

Idag har jag:
Granskat de åtta mest lovande böckerna.
Lyssnat på Mink DeVille och Christian Kjellvander
Köpt och slagit in presentPratat med Robert om några grejer
Researchat CAN-grejer till en journaliststuderande
Fikat hos Emil
Köpt espressopods (lyx)
Scannat tradera efter vinylfynd. Inga bud lagda.

Skarpsinniga iaktagare ser att jag inte ska på Pumpen och att jag varit lite i tagen, trots att förmiddagen var seg. Ska göra en sista satsning på böckerna. Imorrn måste ett kortkort PM vara inlämnat till handledarConny. Med lite tur kanske han läser PMet innan handledningen också. Men det är säkert för mycket begärt av honom. Inte av någon annan, utan av honom.

onsdag, november 16, 2005

Två bilder


















Hösten kom igår och idag kom vintern. Vet inte om jag är med på den utvecklingen riktigt. Tur att jag kan dricka mitt kaffe ur Emils bryggare och mäta skägg med Johan två trappor upp i huset.

tisdag, november 15, 2005

Ovana

Jag gillar inte säljare. Det har nog rätt mycket att göra med att jag är allergisk mot proffstrevliga människor, min väldigt antokapitalistiska DIYpunkbakgrund och min hemska sommar som telefonförsäljare. Men, inga demoner blir så små som när man fejsar dem. Igår fick jag chansen. En tête-à-tête med en representant för ett företag som vill distribuera unf-material till skolor. 20 minuter på kansliet. Lagom länge.

Det var inte så farligt. Jag visste vad jag ville och var lagom svalt inställd till hans dealförsök. Det värsta var imorse, när han ringde och väckte mig. Jävla apa. Iofs var klockan halv tio, men jag behövde min skönhetssömn. Dessutom hade han dåliga nyheter, men jag lovade honom att titta på en offert. Det var typ det. Och lovade ett svar inom två veckor. Utan att gå händelserna i förväg så är det lättare att säga nej per mail än per möte. Det ska till rätt bra dealar för att jag ska gå med på att vi ska hjälpa ett företag att sälja in näringslivssponsrade skolböcker om man så säger.

Men det är lite roligt ändå. Jag gillar ju att kunna nya saker, och nu kan jag snart bocka av säljmöte på listan. Jag var iofs inte helt grön på området. Men jag har bara varit sidekick tidigare. Nu fick jag eget ansvar, och jag gjorde det bra.

söndag, november 13, 2005

BudgetFS

Eftersom jag inte orkar sammanfatta budgetmötet i ord, du kan säkert läsa om det på andra ställen. Typ här, här, här och här. Kanske lite här, och säkert här och här med. Istället gör jag tre listor på saker om helgen.

Bra på förhandlingarna

  • Att vi tog en riktigt bra budget och inte behövde ta bort några riktigt bra grejer.
  • Att Europaäskningarna höjdes från AU:s beslut och togs i sin helhet, i huvudsak.
  • Att vi också hittade pengar att öka både pengar att söka och FS till förfogande
  • Att vi får både ny hemsida och nytt community.
  • Och att vi budgeterade ett överskott

Bra i övrigt
  • Jag fick äta Hammarhaj. Gott och exotiskt. Två inte alltid kombinerade saker.
  • Min och ex-ministern Maj-Lis Lööws spontana middagsföredragning om vår gemensamma hemkommun Strängnäs.
  • Anti-Pastotallriken.
  • Förbundsstyrelser + tjänstemän. Gotta love them.
  • Lördagsoutfiten. Snyggt och cirkelexpanderande.

Sämre saker

  • Stryk i innebandyn
  • Stryk i innebandyn
  • Stryk i innebandyn
  • Stryk i innebandyn
  • Stryk i innebandyn

torsdag, november 10, 2005

Dagens bästa

Är klart att Niklas hade pepparkakesdeg i kylen. Och att han la sig och sov. Jag vill ju inte väcka stackarn, så jag tog för mig med en limptjock skiva. Julen är här!

Stockholm

Nu är jag i Stockholm. Imorrn börjar budgetmötet. Jag har tänkt och tänkt och tänkt och tittat på vad kongressen prioriterade i sina beslut när jag testade att balansera budgeten. Nöjd blir man ju aldrig när man måste säga nej till bra saker, men jag tror att mitt budgetförslag är väldigt bra om man tänker helhet och vad kongressen prioriterade. Men det blir en spännande helg. Från en anonym påtryckare har jag blivit ålagd att trycka till Svempa in i ribbstolarna under innebandyn. Om jag nu tänker göra det, och om tollare ens har ribbstolar återstår att se.

Mumsilicious

En Riktigt Bra Kock. Det är jag det. Om jag får säga det själv. Och det gör jag så gärna. Och det är så avkopplande att laga mat. Rena yogan. Eller yoghurt då kanske. Uuh. Förlåt.

Hursomhelst. Nyss gjorde jag rårakor. Mums! Med bacon och lingonsylt. Mat för en kung. Eller iaf en sekreterare. Och bara så att du vet är bacon det nya pesto.

onsdag, november 09, 2005

Unikum 2.0

Det tar ju ett visst tag, men för eller senare slår det över även för Emil. Nyss, precis nyss, hyllade han George Michaels storhet, samtidigt som han fortsatte på det gröna fältet i korsstygnsbroderiet.

Ett unikum i branchen

Just nu trådlössurfar jag uppe hos min goda vän Emil. Det är rätt skönt att kunna arbeta lite med helgens FS-möte samtidigt som det blir lite skönt häng. Det är roligt också. Det är inte alla som har vänner som kan brodera korsstygnstavlor och samtidigt analysera Dylanskivor.

Ut ur gardeoben

Jag har inte rakat mig på ett tag. Det är ett experiment som måhända gått för långt. Jag vet inte riktigt. Timsformen avgör om det ska bort eller inte. Såhär ser jag ut iaf.

Det kanske ryker innan helgens FS-möte ändå.

tisdag, november 08, 2005

Vuxen

En av de absolut viktigaste insikterna med att bli vuxen är att veta vad man mår bra av. Idag har jag insett att det inte krävs så mycket mer än att plocka iordning lite hemma, tända ljus och sätta på Tom Waits - The heart of saturday night. Framförallt att sätta på the heart of saturday night. Världen snurrar långsammare, espresson blir godare och kulturdelen i DN blir bättre.

C-uppsats

Jajemän. C-uppsatsämne kirrat. Har ägnat väldigt många CSN-veckor åt att studera etik i offentlig förvaltning och ville bortbortbort därifrån. Det är otroligt intressant, men det finns mer intressanta saker. Så jag ska ägna mina nästkommande tio veckor åt att studera ansvarsutkrävande i offentlig förvaltning. Lite mer exakt ska jag jämföra två förvaltningar och se om utvärderingar spelar någon roll för ansvarsutkrävandet. I och med utredningssamhällets framfart skall utväderingarna fungera som ansvarsutkrävande. Något vi, på gott och ont, varit dåliga på i Sverige. Jag funderar på att jämföra arbetsförmedlingen och försäkringskassan, men jag har tragglat runt i de myndigheterna såpass mycket att jag vill göra något nytt i val av studieföremål.

Mycket glad är jag över ämnesvalet också. Intressant och lätt att plocka in och ur moduler efter storlekskrav. Ska bara få grönt ljus av handledaren också. Borde inte vara några större probs.

måndag, november 07, 2005

Karaktärslöst

Emil var nyss här, jag gjorde en beställning på london calling på vinyl, en nancy sinatrasjua, och nån ep med Miles Davis. Kostade inte så mycket, och det var bra grejer. Men ändå så stängde jag ner fönstret när jag skulle skicka ordern. Och det var inget misstag.

Jag har tappat all karaktär.
Men det är ok.

Studentlägenheten

Suck. I två dagar har grannen försökt borra hål i vår gemensamma vägg. Som måste vara gjord av någon ultrabetong, för det är inte lätt att få hål i den, ens med hardcoreslagborr. Och grannen envisas med att använda en utan slag. Eller möjligtvis en skruvdragare. För inte går det bra. I två timmar har det gnisslat, utan att kunna skruva upp sin hylla.
Dubbelsuck.

söndag, november 06, 2005

King harvest has shurely come

Det har ju varit lite obloggat på sistonde. Jag ber om ursäkt. Om man nu ska göra det, det här är ju min kanal till massorna, mitt torn och mitt påvepåsktal. Jag bloggar väl som jag vill.

Men jag har varit rätt upptagen med hemtentan. Den gick bra och hela kursen var intressant. Topp-tre tror jag. Ligger där ihop med förvaltningsjuridiken och min b-uppsats. Så om du skulle vilja ha en föreläsare som kan snacka om hur förvaltningen påverkar politiken, eller vilka de förvaltningsteoretiska strömningarna för tillfället är eller har det kommer sig att vi lever i utvärderingssamhället är det bara att kontakta mig.

Sen har jag haft besök också. Mamma hälsade på torsdag-lördag. Både roligt och ekonomiskt fördelaktigt. Kylen ekar inte längre och jag hag ett par snygga jeans.

Nu ska jag fika hos Emil och sen balansera budget.

fredag, november 04, 2005

decentraliseringscentrerade

decentraliseringscentrerade. Jag skrev det alltså på fullaste allvar på hemtentan i förvaltning idag. Jag var på väg att ta bort det, men det var ju så roligt att det fick stå kvar.

tisdag, november 01, 2005

Spraydate

Åsa, min trevlige gamle chef, bloggar om att hon har träffat inte mindre än fyre personer som har träffat sina pojkvänner på Spraydate. Det är kanske inte jätterevolutionerande, förutom att jag inte känner nån som har nån spraydatat fram sin respektive. Det konstiga är att alla heter Andreas. Fyra pojkvänsandreasar på spraydate. Jag kanske borde skaffa ett konto där.

Men är det verkligen en bra idé? Är marknaden mättad för tjejer som gillar andreasar så pass mycket att det inte är lönt. Alla lämpliga är upptagna. Eller är det i själva verket en fantastisk idé? Gör sig jag och mina namner sig bättre där än på andra platser? Efterfrågan kanske är så stor att jag, av rent barmhärtiga skäl givetvis, borde sätta igång och spraydata?

Måste funderas på. Vad tror du?