söndag, april 30, 2006

Söndag

Här ligger jag i soffan under en filt och tittar på film med en låda årechoklad. Wild horses couldn´t drag me away. Jag är så himla trött. Nästan kongresstrött faktiskt. Lätt i nivå med en rejäl distriktskurs. Ok, en skala som inte är så välspridd, men jag har faktiskt inte stött på ett sätt att mäta trötthet utanför föreningsvärlden, så det får vara såhär. Jag är jättetrött.

Det var fest i huset i fredags, så jag sov lite dåligt. Tänkte att jag kunde kompensera med att sova på tåget till Skövde, men tji fick jag. Skrikande barn och ett byte i timmen ger inte bra sovförutsättningar, men jag slumrade till nån gång. Till Skövde kom jag i alla fall.

Det är verkligen så himla kul att sitta i styrelsen för en organisation med vind i seglen. Härliga tiderm strålande tider. Jag klubbade Skaraborgs distrikts årsmöte, och har jag allt rätt i huvudet så har nu alla distrikt haft årsmöten i år. I någon form. Det har mig veterligen inte hänt på, i ungdomsorganisationmått mätt, väldigt länge. Och vilket årsmöte sen. Trots att man kanske inte är jättemånga, och har ett gammal distriktsstyrelse att lära av så tog man en offensiv arbetsplan som ändå kändes rimlig. Fokus låg på medlems-, och föreningsökning. Men man tog även att man ska genomföra en del utbildning. Man tänkte öka från två till fem aktiva föreningar i distriktet och nettoöka med tio procent. Det är inte illa för ett distrikt som håller på att hitta sina former fortfarande! Nästa år vill jag komma tillbaka och se hur det gick!

När mötet av avklarat åkte jag till Jönköping på popfestival. Hamnade halvvägs till Bankeryd innan jag insåg att jag åkt för långt och blev både dyngsur och råförbannad på bussföraren som glömde att släppa av mig på min busshållplats. Nåväl. jag hamnade rätt till slut.

Själva festivalen var trevlig. Ganska långt ifrån slutsålt, och inte några band som jag verkligen känner jättestarkt för. Missade dock lovande Pascal, men fick se en del annat fint. Bäst var Jim Reid, som hade plockat med sig några andra föredettingar och spelade nya låtar som lät som urvattnade versioner från hans tonårslåtar. De låtar som verkligen satte sig fast var två covers (Dylans if you gotta go, go now och The Saints I´m stranded, två låtar jag verkligen håller högt) och snålt nog bara en JAMClåt. Never understand, en hit visserligen. Men oinspirierat framfört. Nog han hade rösten kvar. Alltid nått, kanske. Ska jag vara ärlig var det nog bara de tre nämda låtarna som var nått att hänga i påskriset.

I´m from Barcelona visade att man kan ge liv åt halvdåliga poplåtar med hjälp av lättspårade melodidstölder och mängder av kärlek. Kul spelning! Ta dig möjligheten att se dem

Vapnet gav mig en massiv Östersundsflashback. Folk från vad som känns som hundra spelningar på tingshuset på och runt scen och så de omskrivna Östersundstexterna.

Såg och gillade Hello Saferide och Robert Johnson & Punchdrunks, men jag ska göra nått helt annat nu.

fredag, april 28, 2006

Utmanad

Jag blev visst utmanad av tjejen i hundrasjuan. Det här är uppdraget:

"Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och
sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De
skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande." Längst ner i det här
inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på
deras bloggar och meddela att de är utmanade.


Jag är tidsfascist
Japp, jag gillar att vara precis på klockslaget och och kan bli galen på försenade personer. Men inte lika galen som jag blir på mig själv när jag är sen.

Text-tv
Jag måste kolla på text-tv det första jag gör när jag vaknar. Bara rubrikerna, det räcker. Sällan några texter.

Datorn
sen tar jag datorn och läser vidare de viktigaste nyheterna.

Mina fickor som komposter
Jag har väldigt svårt att slänga saker. Kvitton och andra småpapper speciellt. Trots att det inte är för utlägg. Mina fickor är ibland fulla av plektrum, kuvertdelar, fikakvitton, några småmynt och påsförslutare. Jag använder knappt småmynten, och aldrig det andra.

Jag har filmdamp
Jag orkar ytterst sällan titta på en hel film själv. Jag får nippran och börjar läsa en tidning mitt i filmen. Med sällskap är det lite lättare.

Utmanade
Mandy
Liza
Robert
Helene
Mathias

torsdag, april 27, 2006

Helghelg

Förra helgen var ju en klockren tia. Helgen som kommer såg länge ut att bli rätt trist. Jag hade tackat ja till att både besöka Skaraborgs distriktsårsmöte samt att gå på popfestival med Emil. Båda på lördagen. Skövde respektive Huskvarna. Strutsade problemet med att vara på två ställen samtidigt rätt länge, men igår tog jag tag i det och löste det sådär win-win åtgärder gärna får vara. Jag hinner med båda! Åker tidigt till Skövde och besöker och kanske får förmånen att fördela ordet på deras distriktsårmöte innan jag tar tåget till Huskvarna och är med på typ hela festivalen. Det gör mig så himla glad!

Fatta detta: Först får jag vara med om att Skaraborgarna kickar igång sitt distrikt igen efter en tid i träda, sen får jag se habil svensk indie kryddat med den gamla Jesus & Mary Chainkillen Jim Reid. Kommer han att bjuda på några JAMCörhängen tro? Vågar han annat? Övrigt intressant blir Robert Johnson & the punchdrunks, Pascal, Goran Kajfes och Vapnet. Jag är grymt pepp på att höra Östersundsreferenser och sweet pop music. Men allvarligt talat, refrängen "snart går jag sönder, Östersunder" skulle till och med jag ha skämts över.

Välkommen till förorten

http://www.marknadsanalys.se/index.asp?page=livsstil får man reda på vad det är för typ av människor som bor där just du bor. Eller vilak som bor i ditt postnummerområde iaf. Data ner på gatunivå är väl lite för lukrativt för att släppa gratis. Eftersom jag bor på universitetsområdet är mitt postnummer väldigt homogent i sin livsstil. Och det sätter förmodligen sina spår att jag dagligdags umgås med en rätt väluppfostrad vit medelklass strax över 20 år. Men det här är tydligen det som gäller i mitt område:

Typ C08 Studentliv
Utmärkande drag

  • Unga
  • Universitetsstuderande
  • Singlar
  • Mycket låga inkomster
  • Studentlägenheter
  • Nöjesintresserade
  • Förändringsbenägna och kunskapstörstande kollektivister

Vid en närmre titt i konsumtionsmönstret så ser det ut såhär:

  • Böcker
  • Nöjen
  • Starköl

Andra roliga uppgifter är att 99,7% saknar förmögenhet 53,7% röstade vänster i senaste riksdagsvalet och bara 16.8% är positiva till individuell lönesättning.

My bad

Fick inte allt helt rätt i förra inlägget. Blandade ihop newportfestivalen 1965 med 1967-turnén vilken någon anonym kalenderbitare rekordsnabbt upptäckte. Dessutom slant jag på tangenterna så 1967 blev 1976.
Men vad större fel är är ju att det inte är The band som kompar på festivalspelningen, utan Butterfield Bluesband. Delarna ur the band kom ju först till 1976turnén. Dock blev de lika utbuade, men några yxrapporter har jag inte hört från 1967.

Fortsatt fundering

Jag fortsätter fundera, med tillägget att idag skulle jag ha lagt ut Springsteens myssvängiga "Eyes on the prize" fån hans purfärska platta med Pete Seegertolkningar, du vet han banjokungen med synnerligen reaktionärt sinne. När Pete såg Dylans första elektriska turné med valda delar ur The band 1976 blev han så ilsk på det nya soundet att var nära att sätta yxan i strömkabeln. Men istället för att lägga ut låten får du väl köpa skivan.

tisdag, april 25, 2006

Fundering

Jag funderar på att ett nytt bloggtema.
Såhär: Skriva lite om en bra låt och yousendita den för nedladdning. Kanske lägga ut texten (ibland om texten), lite om temat, kanske lite om samtiden, om artisten och sånt. Fria tyglar, bara att sprida gospel om god populärkultur. Det är ju ärligt talat alldeles för många som lyssnat på helt horribla saker.

Det jag mest är tveksam över är om jag kommer att få en elak advokatbyrå efter mig som vill ha fildelningspengar. Vore det helt lugnt skulle jag inte vara det minsta tveksam. Någon som har en aktuell riskanalys eller koll på praxisen som vill dela med sig av sin kunskap?

måndag, april 24, 2006

Hurra hurra hurra

För mig alltså. För prestationen att bli 27 år igår. Det tog lite tid, men jag klarade av det till slut. Hade ett tiotal personer över på bullar, arga bin och världens mest onyttiga passionsfruktspaj. Det finns lite kvar om du är sugen och har vägarna förbi.

I övrigt var jag heeelt ledig i helgen. Inte ett mail skickat, inte en tanke tänkt på FS-arbetet och inte en resa gjord. Istället gjorde jag en nattsudd grande i fredags. After school på ena kåren, förfest hos Pontus, utgång på andra kåren (blev utskuffad en halvtimme efter stängning) och sen en kort efterfest hos Emil innan det var dags att gå därifrån. Lördagen blev därför lite mer av hibernerad natur (och äntligen fick jag använda det ordet).

Framåt kvällen hämtade jag N vid bussen.

Söndagen blev mest bak, städning och firande till den grad att milt våld fick användas för att mota ut de sista.

onsdag, april 19, 2006

Länge sen

Japp. Länge sen jag bloggade. Oskickligt, men jag har gjort lite annat. Det blir tyvärr ingen resblogg på det sätt jag bloggade om Ukraina. Det blir små korta grejer. Som en god pralin istället för en waynesmuffin.

Litauen ja. Hälsade mest på min kursare Linda. Hon praktiserar på svenska ambassaden, så det var där jag landade i huvudstaden. Det var spritt spångande vår där. Den har väl kommit hit nu med. Men det var fantastiskt härligt att gå omkring i min nya favoritstad och mest njuta av ledighet och sol. Linda visade sig vara en god värd och introducerade mig till såväl intressanta personer och platser. Hängde lite med folk från svenska och danska ambassaden och lite folk från exportrådet, eller om det var handelskammaren. Trevligt var det. Kvällarna ägnades åt det goda livet. Fredagen bjöd på vitrysk teater, något som visade sig vara dryga två timmar monolog på ryska. Om det nyligen genomförda valet, mer fick jag inte ut av handlingen. Lördagen bjöd på fantastisk jazzklubb med swingjazz och showdans. Om det är någon dans jag vill lära mig så är det att dansa swingjazz, om dansen nu heter det. Och nu måste jag se om filmen swing kids. Söndagen åt vi argentisk mat. Fick mig en halv oxfile att äta upp. På riktigt alltså. Mina oPK-måltider i forna Öst fortsätter. Måste tillbkkas hit snart!

Sen var jag hemma nån dag. Strängnäshemma. Träffade farmor och bakade kakor, tårta och bröd. Läste lite också. Men mest skrotade jag.

Påskhelgen spenderades med familjen i Idre, precis som Åsa. Dock träffades vi inte. Nåja. det var väl en fem år sen sist jag åkte slalom, så det tog nån timme innan jag filat bort ringrosten. Ett par fantasiskt oslipade hyrskidor ökade inte imponatorfaktorn i backen... Men det gjorde mössan. Här är i allafall mössan, jag och pappa utanför vår stuga.

torsdag, april 06, 2006

Hejdå igen

Hejdå Sverige igen. Nu åker jag till Litauen. Men först måste jag packa klart. Vi syns på måndag.

Föreningsmänniska

Jag läser projektledning nu. Det är rätt kul, föreläsaren kommer inte från universitetet utan arbetar med uppdragutbildningar åt företag i vanliga fall. Det bli lite annan nivå på föreläsningarna. Lite mer party och genomtänkta grejer istället för så-här-ser-min-forskning-ut-och-så-här-står-det-i-de-här-böckernaföreläsningar. Har sina sidor såklart, men det är rätt teorispäckat det här med. Fast det var lite fler nivåer än den rent akademiska.

Och det märks att man har föreningserfarenheten. En hel del hade jag sett innan. SMART-mål och sånt. Roligast var nog när föreläsaren gjorde ett huvudnummer av något han kallade för team thinking. En o-e-h-ö-r-t fantastisk grej för att samla resultat av en hel grupps kompetenser. Man skulle tydligen skriva på lappar, sätta upp dem på en tavla och sen skulle föreläsaren gruppera dem efter tema och sen. Äh, merparten (?) av läsarna här har nog sett det nån gång va?

Nåja. Jag ställde lite frågor om man kan göra det på nått annat sätt än med lappar. Metoden är ju så välanvänd att den börjar tappa effekt i UNF tycker jag emellanåt. Men jag fick med mig en ny metod jag ska testa nästa gång!

Vi fick göra ett personlighetstest också. Belbin, om du hittar i den djungeln (Belbin för alla också för den delen). Jag är tydligen en arbetsmyra och samspelare. Hej föreningsmänniska! Jag är förutsägbar, regelstyrd, har hög organisatorisk förmåga, har självdisciplin, lyhörd, bra på att skapa laganda. Bra grejer! Hyr mig! Ge mig jobb och lön! Jag vill bli löneskattare. Gärna statlig löneskatt också om jag kan. Men du får stå ut med att jag är lite oflexibel (men det tycker jag nog inte att jag är) och har svårt att hålla huvudet kallt i krissituationer.

onsdag, april 05, 2006

Valår

Det är ju valår i år. Jag vill ju inte känns mig utanför, så för att passa in i mediebruset vill jag avlägga ett eget vallöfte här på bloggen. Mitt löfte till UNF:s medlemmar blir:

  • Det ska vara möjligt att betala sin medlemsavgift per sms och telefon till hösten.

tisdag, april 04, 2006

En till blandskiva

Den här skivan fick N, Liza och Lisa i lite olika format och vid olika tillfällen de senaste veckorna. Temat är såklart gubbrock och alla låtar är breathtakingly bra. Visserligen kan man ifrågasätta vissa val utifrån temat. Johnny cash te x. Knappast gubbrock by numbers men den fick gå med för att inte allt skulle bli piano, gitarr och marinerad röst. Och en rättrogen borde ha redigerat bort Fleetwood Mac eftersom de inte var enkönande. Skojade till omslaget med att sätta en svartvit bild av Junilistans VD (Jag tänker verkligen inte kalla honom för partiordförande) Nils Lundgren och sätta en punklapp över ögonen. Jag vill ju inte mer än nödvändigt förknippa Nisse med något så bra som gubbrock. Typsnittet är något så vanligt som Arial Black som jag fetede till lite extra med att använda indesigns ramfunktion. Resultatet blev både snyggt och lite smutsigt.

Låtlistan är iaf:

1. Mink DeVille - Heaven stood still
2. Rod Stewart - Maggie May
3. Van Morrison - Caravan
4. Eric Clapton - Wonderful tonight
5. The Band - Up on Cripple Creek
6. Paul Simon - Mother and child reunion
7. Tom Petty - Free fallin’
8. Bob Dylan - Like a rolling stone
9. The Eagles - Desperado
10. Bruce Springsteen -Thunder Road
11. Steve Forbert - Romeo’s tune
12. Creedence Clearwater Revival - Have you ever seen the rain
13. Fleetwood Mac - Go your own way
14. Johnny Cash - Folsom prison blues
15. Jackson Browne - Doctor my eyes
16. Neil Diamond - Sweet Caroline
17. Neil Young - A man needs a maid

måndag, april 03, 2006

Äntligen hemma efter en helg i rullande tjänst. Eller hur det brukar sägas i nykterhetsrörelsekretsar. Tåg åkte jag iaf. Till Oslo och årssmöte med de nordiska barn- och ungdomsnykterhetsorganisationernas samarbetsorgan samt ett möte med en Europeisk alkoholpolitisk grupp. Det märks att vi är duktiga på strukturer. Ett årsmöte klubbas effektivt och vi kan enkelt sammanjämka mötestraditioner. Däremto är det inte lika högt arbetstempo i den alkoholpoltiska gruppen. Vi kanske behöver lite mer tid och tydligare mandat för att känna oss trygga i vår uppgift. Sannolikt saknas det finansiering för ett riktigt gott arbete också.

Hursåomhelst. Nu är jag hemma. Det är skönt. Sov hos N och åkte tåg hem i förmiddags. Fick väldigt mycket arbetat, vilket var himla skönt. Svarade på mail och maialde ut en massa info till resten av styrelsen.

Och på fredag åker jag till Litauen. Det ser jag fram emot!