onsdag, december 14, 2005

Ane Brun

Jag gillar verkligen Ane Brun. Hon har en bra röst och skriver mycket bra låtar! Däremot så har hon dåligt omdöme. Hon borde byta ut sitt kompband och sin producent. På både hennes album har väldigt bra låtar pajjats av nybörjararr och dränkts av hemska pads. Alla idéer är inte bra idéer. Det är bättre att köra en låt rakt än att fullständigt gömma den under cirkusorkestrar.

Det märks extra tydligt på mellanprojektet duets där hon samlar alla duetter hon gjort. Där är låtarna där hon arbetar med andra andra personer än Katarina Nutall och The Tiny som är bäst. När norska indierockarna Madrugada sätter upp ett sugande lågmält sväng i Lift me och när hon gör americana med klyktattaren Lars Bygdén blir resultatet precis så bra som Ane förtjänar det.

Å andra sidan har jag full förståelse att hon inte vill hamna i det vanliga indiesinger/songwriterträsket och använda samma bruna ljudbild som Kjellvander och hans adepter.

Till nästa platta borde hon verkligen sätta sin röst och sina låtar i centrum, arbeta med nytt folk och våga plocka bort istället för att lägga till.

Inga kommentarer: