onsdag, augusti 23, 2006

Valmanifestet

Högeralliansen är roliga. I arbetet med att få fler i arbete ger de sig på AMS i sitt valmanifest. Inte går de särskilt hårt åt myndigheten som sådan, men de vill förändra handläggarnas arbete. Så här står det på sidan 9:
Därför föreslår vi att varje arbetssökande får en personlig coach. Så snart det är möjligt upprättas ett kontrakt, en individuell handlingsplan, mellan coachen och den arbetssökande. Jag vet inte om de har varit i kontakt med vare sig myndighet eller arbetssökande när de skrev den här punkten, men det verkar sannerligen inte så.

För om de hade varit det hade de vetat att det är precis så AMS arbetar idag. Fniss.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ska man rösta på?

Andreas sa...

Det tycker jag att du ska bestämma själv.

Anonym sa...

Det verkar iofs inte som att alla Arbetsförmedlingar jobbar utifrån samma modell. I Södertälje har de tydligen en där de jobbsökande ska skicka in en jobbsökardagbok, och det spelar ingen roll om de hela tiden skriver att de sökt noll jobb, de får pengar ändå. Enligt en människa på vovve.net, i alla fall. Jag tyckte hon skulle påtala problemet för någon, men det tyckte visst inte hon. Och det kan ju ha varit flera år sen hon var där sist också, iofs...

Andreas sa...

Din kontakt på vovve.net verkar ha några år gamla uppgifter. Så vitt jag kan förstå i alla fall. Ett av de mål arbetsförmedlingarna arbetar efter, och som mäts i de enkäter som ställs till de arbetssökande så är just den personliga handlingsplanen en viktig del. Sen så har reglerna för försäkringsmyndigheterna skärpts markant sen "fuskdebatten" startade för fyra-fem år sedan. Nu är kritiken istället att man är för hård i sina bedömningar.Och vad gäller skillnaden mellan handläggare och coach så är den mest en språklig skillnad. Coach låter ju så mycket modernare och friare än det stelt byråkratiska handläggare.