onsdag, november 08, 2006

Budgetmöte

I helgen är det förbundsstyrelsemöte. Det mest och minst emotsedda förbundsstyrelsemötet på hela året. Kommande års budget ska tas. Jag är övertygad om att vi tar en bra budget som tar hänsyn till organisationens bästa. Det är rätt bra med styrelsen, vi ser oss som representanter för organisationen som helhet, inte som sitt distrikts representant, eller som representant för någon falang. Visst har vi olika syn på saker och ting, men det man kan se andra kvalitéer.

Men det finns ju andra stridigheter att ta hänsyn till. Varje budgetmöte innehåller den prestigefulla innebandyturneringen. Hela IOGT-NTO-rörelsen förbundsstyrelser samlas och ska kämpa om titeln. UNF är och ska vara tippade vinnare. Förra året vann vi inte. Men i år har vi ordning på torpet. Jag är i bättre form än någonsin, exempelvis.

Hursomhelst så är de andra styrelserna rädda för oss. Två av dem har försökt förhandla under bordet. Såhär skriver en ledamot i IOGT-NTO:s förbundsstyrelse. Jag låter honom vara anonym, men det är en av de yngre i styrelsen och han framträder ofta med ett litet skäggstubb. (I)nför helgens innebandyturnering vill jag gärna erbjuda er något som vi har. och som motprestation så kanske ni kan spela ungefär lika illa som förra året? hur låter det?
vad vill ni ha? Därefter listar han några saker han kan tänka sig som betalning.

En annan person, Scout, med engagemang för Europa och miljöfrågor har en lite annan infallsvinkel. Det här brevet har han ställt till en företrädare för vår styrelse:
Om ni minns serien Mullvaden på TV så gick den ut på att en grupp trodde alla var med i ett arbete medans en egentligen var emot. Vi skulle vilja göra något liknande nu, och studera effekterna så att vi kan föra in dem i vårt framtida arbete.
Lättaste sättet att studera denna effekt är om du kunde vara med i arbetet.
T ex under den gemensamma innebandyturneringen som ska arrangeras på lördagkvällen.

I högst vetenskapligt syfte ber vi dig därför att agera Mullvad i ditt lag.
Din uppgift blir då naturligtvis att göra så många självmål som möjligt och att släppa fram NSF:s spjutspetsar på kanterna. Du behöver bara utföra detta arbete i matcherna mot oss eftersom vi bedömer att vår grupp behöver enbart dessa matcher som studie-exempel.

Man kan lätt säga att det inte är UNF som leder hetsen i år. Det kan bara betyda en sak. I år vinner vi!

Inga kommentarer: