torsdag, maj 24, 2007

Regeringen i Växjö

Idag har det inte blivit mycket studerande gjort. Har mest korrat och strukturerat och strukit. Uppsatsen liksom meandrar fram, men jag börjar ana ett mål. Visserligen i fjärran, men jag har mindre av stenig terräng föröver.


Istället har jag följt EU-ministern stan runt. Först var hon på universitetet och höll en dragning om EU:s utmaningar, som mest visade sig vara en dagsrapport om vad som är aktuellt. (Eller som nån sa, hon läste högt ur skrivbordshögarna) Därpå höll hon ett seminarium tillsammans med Folkhälsoministern, under ledning av Svempa, på Vattentorget. Väldigt spännande och roligt. De verkar båda ha en hyfsad verklighetsbedömning och står på en stadig folkhälsogrund.

Mest lovande, och nått man kanske får anledning att återkomma till, är att Maria Larsson menade att alkohollagen idag är för mycket av lapptäcke och vi behöver inte så mycket mer skyddslagstiftning utan mer översyn av existerande lagstiftning. Precis som med det konstitutionella fördraget, om man ska prata EU-språk. Kanske något som kommer framöver, och blir en roligare påverkansuppgift än att stoppa skattesänkningar och annat påfund. Men annars var det som vanligt, vi i UNF får jättemycket beröm för vårt arbete i folkölsfrågan men man vill inte göra nått åt problemet. Tvärtom vore ju trevligt för omväxlings skull.

Bilden visar ju såklart Cecilia Malmström och Vidar Aronsson.

Inga kommentarer: