onsdag, augusti 29, 2007

Första Brysselrapporten

Två dagar i Bryssel. Mycket lyckade sådana, trots att jag var sängliggandes med feber hela dagen igår. En av besöksgrupperna som kommer i höst hade önskat att få träffa Margot Wallström, eller någon i hennes kansli, och prata om folkbildningen som bro mellan folk och folkvalda. Helt i linje med hennes Plan D. Under lång tid hade det dragits i kontakter och mailats för att komma i kontakt med henne. Utan resultat, mycket tack vare alla sommarsemestrar. Men helt plötsligt stod hon bakom mig och Jeanette i säkerhetskontrollen på Bromma. Jeanette gaskade upp sig, jag mobiliserade varenda feberfri cell i kroppen och vi gick fram och presenterade oss och vårt ärende.

Javisst tyckte hon att det var en bra idé, men tyvärr var hon på tjänsteresa då men hon skulle ordna fram någon ur hennes stab som kunde möta gruppen. Kontaktinformation utbyttes och vi tackade för oss.

Idag fick vi ett mail från hennes kansli om att vi var hemskt välkomna med gruppen. Avsatte också några timmar åt att besöka parlamentet och dela ut seminarieinbjudningar samt bli introducerad till parlamentarikernas assistenter. Även här hade vi tidsgeografisk tur. Träffade sju parlamentariker eller försteassistenter från nästan alla partier. Febern är också försvunnen. Fortsätter det såhär så...

Inga kommentarer: