lördag, januari 28, 2006

Äh

Jag kunde ju inte hålla mig.

Erik har tidigare bloggat om politiker som höjer den ideologiska insatsen i valen. Han efterlyste personer som vågade stå upp för frågor, trots motvind.

Kent Härstedt är en sån politiker. Regeringens alkoholutredare du vet. Stångar huvudet blodigt för att få till en sänkt svensk spritskatt. Till vilket pris som helst. Förut visste vi att han var beredd att offra både fler barn till missbrukare, fler misshandelsfall och ökade samhällskostnader för att han skulle kunna köpa en billigare flaska sprit på vägen hem. Nu har han verkligen ökat insatsen.

Trots att vi både dricker och importerar mindre sprit vill han ha sänkt skatt. För folkhälsans skull. Han brinner för frågan så till den milda grad att han är beredd att göra slut på regeringsunderlagets samarbete och budgetförhandla med moderaterna istället. Med allt vad det skulle innebära, förutom sänkt alkoholskatt.

Det är sådana politiker som gör ansvarsutkrävandet för väljarna enkelt. Tydliga politiker, som vet vad de vill. Gillar man dem inte är det bara att peta!

Inga kommentarer: