torsdag, april 27, 2006

Fortsatt fundering

Jag fortsätter fundera, med tillägget att idag skulle jag ha lagt ut Springsteens myssvängiga "Eyes on the prize" fån hans purfärska platta med Pete Seegertolkningar, du vet han banjokungen med synnerligen reaktionärt sinne. När Pete såg Dylans första elektriska turné med valda delar ur The band 1976 blev han så ilsk på det nya soundet att var nära att sätta yxan i strömkabeln. Men istället för att lägga ut låten får du väl köpa skivan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

kanske ska kolla dina faktakunskaper en aning. När Dylan gjorde sin turne med The Band på 70talet spelade de för utsålda hus och alla älskade dem..vad jag vet så var det på Newportfestivalen 65 som han ville hugga av kabeln

Andreas sa...

Japp. Såklart. Du har rätt. Jag slant lite på tangenterna. 1967 menade jag ju. Det är kanske inte helt rätt, men det är närmare 1965. Men jag har ett större fel i det inlägget, skrev utan att att tänka igenom. Det är ju inte ens the band som kompar på det giget utan the Butterfield Bluesband. Valda delar ur the Band plockades ju in först till 67-turnén. My bad.