måndag, april 30, 2007

Det går bra nu

Slå er för bröstet, kamrater för en demokratisk och solidarisk värld fri från droger.
Helgens medlemsmöte med youth forum (YFJ) blev en smärre succé för den europeiska nykterhetsrörelsen och alkoholpolitiken. Ser här bara:

  • Paraplyorganisationen ACTIVE beviljades ett större grundbidrag från EU. Förut har man fått 16 000 euro och nu fick man långt över 30 000.
  • Till YFJ:s utskott EUACOM (The European Union Affairs Commission) valdes Kadri Vanem från ACTIVEs styrelse. Eftersom Nina Svensson redan sitter där, men på LSU-mandat innebär det att 2/25 ledamöter där kommer från nykterhetsrörelsen. Utskottet ansvarar över att bevaka och påverka ungdomspolitiken i EU:s institutioner.
  • YFJ tog ett positionspapper om alkohol. Kanske inte låter så radikalt, men för första gången har vad EU räknar som unionens ungdomars samlade röst en åsikt om vad som bör göras i alkoholpolitiken. Pappret skulle egentligen tagits på förra mötet, men mötet tyckte att förslaget var för radikalt och återremitterade dokumentet. Förslaget som lades nu var urvattnat på de mest effektiva åtgärderna (har vi hört den förut?) men skärptes av mötet innan det togs.

Dessutom ryktas det om att fler organisationer än de inom ACTIVE insett att alkohol är ett jävla skit och vill arbeta med frågan utan att nödvändigtvis bli nykterister. En folkhälsoallians av ungdomsorganisationer kanske? Fortsättning följer förhoppningsvis.

Inga kommentarer: